НАСТОЯТЕЛСТВО


Create your own web pages in minutes...
Стоян Анадолиев
Камелия Чолакова
Петя Нешева
Димитър Ганев
Таня Петкова
Христо Кавракиров
Мариян Митев

Архив на публикации:
начало
проекти
школи
Премиера на авторски танцов спектакъл за ябълката на раздора се състоя в НЧ "Обединение 1913"

На 10.07.2022 г. от 18.00 часа в залата на НЧ "Обединение 1913" бе премиерата на танцов спектакъл "НАРА" с автор, хореограф - постановчик Огнян Камишев.
Дамски хор "Незабравки" фаворит на публиката и участниците в национално турне

Дамски хор "Незабравки" при НЧ "Обединение 1913 Кърджали покори публиката по време на концерт, организиран по проект "България-Норвегия пеят" на Фондация "Дарби" София.
Кърджалийски спектакъл предизвика фурор на Куртово Конаре Фест

12.09.2022 г.
Премиерата на спектакъла „Традициите ни обединяват“ на Куртово Конаре Фест предизвика истински фурор с красотата и нетрадиционния си подход.
Празничен Коледен концерт на читалище "Обединение 1913"
   
19.12.2022 г.
   Празничен Коледен концерт представиха клубове, школи и състави на читалище "Обединение 1913" Кърджали. На сцената танцуваха децата от Школата по балет с ръководител Мирослава Зафирова, със свои изпълнения се представиха хор "Незабравки" с ръководител Тавит Мачикян, фолклорен клуб "Пъстро хоро" с ръководител Алексей Настев, Школата по спортни танци и ученици от Езиковата гимназия "Христо Ботев" с ръководител Огнян Камишев.

Голям успех за спектакъл на НЧ "Обединение 1913" в Осло

14.05.2023 г.
Спектакълът "Традициите ни обединяват" беше представен двукратно в  Осло. Първоначално той бе изнесен пред публика от всякакви националности и култури и втори път

Две нови книги - "Христо Пимпирев - Антарктическият стопаджия" и "Антарктида - окото на космоса" - гостуваха в Кърджали

19.10.2023 г.
"Антарктида е друг свят. Човешките отношения там са чисти и няма значение какъв си в цивилизования свят. Вързан си с въже за другия и ако падне той, падаш и ти."
Пътуващият кулинарен "Вкус Фест" завърши в Кобиляне

20.10.2023 г.
На 26 август в кърджалийското село Кобиляне бяха показани автентични местни ястия като заключителна част от пътуващия фестивал "Вкус Фест".
Децата от читалището в Стремци и приятели с концерт на сцената на
НЧ "Обединение 1913" Кърджали за Деня на града

30.10.2023 г.
В Деня на Кърджали децата от НЧ "Огнище 1944" село Стремци и приятели изнесоха концерт на сцената на НЧ "Обединение 1913" Кърджали.
Клуб „Пъстро хоро” се представи на Празника на чушката в с. Куртово конаре

10.09.2023 г.
Танцов клуб „Пъстро хоро” към НЧ „Обединение 1913” “Кърджали  участва в Деня на фолклора,
Клуб „Пъстро хоро” закри коледния концерт в читалище „Обединение 1913”

15.12.2023 г.
Празничният коледен концерт на Народно читалище „Обединение“ , който се състоя на 14 декември, събра на сцената талантите на културната институция.  Председателят   Стоян Анадолиев припомни в приветствието си, че тази година читалището отбелязва 110 години от създаването си. Юбилеят ще бъде честван през пролетта на 2024-та.
Творческа арт-работилница "Петя Караколева"

15.05.2024 г
На 15.05.2024 г. за децата на Кърджали бе организирана Творческа арт-работилница.В нея участваха деца от Стремци с ръководители Йълдъз Юсуф и Кезбан Рахми, както и деца от Школа по изобразително изкуство с ръководител Севинч Еминова към ОДК Кърджали.Работилницата се проведе в Арт-галерия "Дар"-"Керимовата къща"- Кърджали.
Петя Цонева представи поезията си пред кърджалийци.

17.05.2024 г.
Читателите се срещнаха с авторката на "Люлката на живота", дошла от Габрово, да представи книгата си тук с благотворителна цел. Камелия Чолакова, секретар читалището, бе домакин на поетичната вечер. Тя говори, както винаги, проникновено, изящно, вълнуващо и представи накратко стиховете на младата авторка, доцент по английска литература във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Петя е спечелила повече от десет големи национални литератури награди, но цени много наградата на името на Ивайло Балабанов, който силно е свързан с Кърджалийския край.